«  Tillbaka

6 juni

PV-klubben medverkar på Skänninge Nationaldagsfestval den 6 juni 2017

Då var det återigen dags att bege sig till Skänninge på Nationaldagen, i våra kretsar även känt som Motorhistoriska Dagen. Dagen uppmärksammas genom att deltaga i det traditionella Nationaldagsfirande som Lions anordnar och som tidigare gick under namnet Skänninge Motormässa. Vi ställer upp våra bilar i järnvägsparken tillsammans med ett flertal andra bilklubbar, bland annat Östgöta SAAB-klubb.

PV-klubben kommer inte att ha några egna arrangemang under dagen utan var och en tar del av de evenemang som känns intressanta i det utbud som erbjuds eller så umgås vi helt enkelt med varandra i Järnvägsparken. Programmet för dagen ser ut enligt följande:

09.30 Tivoli, Minibilar och Blomlotteri på Stora Torget 09.50 Start av veteranmopedrally från Stora Torget 09.50 Avmarsch med Mjölby Ungdomsmusikkår och fanborg från Parkgatan 10.00 Nationaldagsfirande på Järntorget           Ungdomsmusikkåren spelar           Nationaldagstal av Peter Borring 10.45 Cruising kring torget av traktorer och lastbilar 11.00 Dyhagen öppnas för aktiviteter 11.00 Hemvärnet visar sin verksamhet med flera fordon 11.30 Manöverprov och målgång i mopedrallyt på Dyhagen 12.00 Traktorerna börjar tävling med manöverprov mm. från Stationsgatan 12.30 Traktorbowling på Dyhagen 13.30 Drive in Wedding med fem brudpar på Dyhagen. Ett par kända från ”Bonde söker fru” 14.30 Räddningstjänsten agerar vid en simulerad olycka på Dyhagen 15.15 Atv och utv race på Dyhagen 16.15 Erika Jonsson spelar från scenen i Dyhagen 17.30 Motorras på Dyhagen 18.00 Nationaldagsfestivalen avslutas

Utöver ovanstående så brukar det finnas gott om fina motorfordon av olika slag utspridda över en stor del av centrala Skänninge. Det finns även en Nynäs nostalgimack återskapad till det utförande som den hade i slutet av 60-talet. Macken är öppen under dagen och ett besök kan varmt rekommenderas. Det brukar även finnas några klassiska tävlingsbilar parkerade utanför macken.

Det är alltså vår förhoppning att vi ska ses i Skänninge den 6 juni mellan klockan 09:00 och 18:00, eller delar av dagen. Infart till staden sker lämpligast via Idrottsvägen. Om ni kommer väg 206 från Mantorp, sväng vänster i rondellen och följ gamla vägen mot Mjölby (RV 32) en bit. Sväng nästa höger in på Idrottsvägen, passera under järnvägen och sväng sedan höger på Borgmästaregatan så kommer ni snart till järnvägsparken. Väl framme vid parken ska det finnas värdar som visar er tillrätta.

Den som känner för det kan även deltaga i en cruising kvällen innan, alltså den 5 juni med samling 18:00 på Borgmästaregatan. Startavgift 50:- per ekipage, överskottet går till Lions hjälpverksamhet. Vid 21:00 på fredagskvällen blir det levande musik av The Hub Caps på Stora Torget.

På arrangemangets hemsida http://www.skanningelions.se/skänninge-nationaldagsfestival finns mer information och bilder från tidigare träffar m m.

Hjärtligt välkomna!

Stefan Ljungberg 070 338 08 63 stefan.ljungberg@pv-klubben.org

«  Tillbaka