Projekt inom Pv-Klubben!

Pv-Klubben har alltid något nytt på gång för vår medlemmar.

 

Ett av dessa projekt är nytillverkning av våra framskärmar. Detta görs för att kunna erbjuda våra medlemmar nya bra skärmar till låga priser, jämfört med andra nytillverkade på marknaden.

Materialet har förpressats med våra Volvo-originalverktyg i Olofström för ca tio års sedan, och slutmonteringen görs i Leksand hos Anders Lång.

Det är ett svårt arbete med att montera ihop framskärmarna, som består av en många delar. Detta arbete utförs med stort precision och slutresultatet är mycket bättre nu än när Volvo en gång i tiden tillverkade dessa! 

Här kommer det en bildserie på produktionen i Leksand.

 

Ett annat projekt har varit att ta fram stötfångare till 444A i höglanspolerat rostfri stål.

Det hela startade under våren 2011, då vi sände över en originalsats till tillverkaren, som sedan tog fram verktyg för att kunna pressa med.

Efter några provsatser var vi nöjda med resultatet och produktionen kunnde komma igång. Nu kan klubben erbjuda stötfångarsatser i rostfri stål till bra priser för våra medlemmar till modellerna: 444 A, 444 E-L utan bullhorn, 544 och Duett.

 

Nästa projekt som vi fick färdigt under 2011 var torpedsidorna. Det blev dock ett större jobb än vi trodde från början.

Vi fick renovera våra original- verktyg för större summa pengar innan vi kunde börja med tillverkningen. Nu är vi den enda leverantören som har dessa till försäljning till våra medlemmar!

 

Klubbens olika projekt sponsras av medlemsintäckterna. Desto fler vi blir, desto fler projekt kan vi arbeta fram. Genom att sedan medlemmarna kan köpa bra reservdelar till bra priser, kan fler bilar få rulla på våra vägar. Det ska löna sig att vara medlem!

Fler projekt är på gång. Vi kommer att löpande ge information om dessa.

 

Pv-Klubbens styrelse.

 
Senast uppdaterad den 22 maj 2018